Sťahovanie s rodinou: 3.časť – Preprava

Posted on Posted in Blog, Domov, Food & Home, Home

V predošlých častiach série článkov o sťahovaní s rodinou sme sa najprv venovali príprave, potom praktickým vychytávkam a v poslednej časti sa s vami podelíme o tú najpodstatnejšiu časť – samotný akt transferu nášho domova 🙂

Zvažovali sme viaceré alternatívy:

  • postupné nosenie vecí
  • sťahovacia služba
  • prenájom dodávky na vlastnú päsť

Prvý bod sme v princípe vylúčili, keďže išlo o vzdialenosť cca 100 km. Nejaké veci sme síce ponosili, ale bolo to tak 20 % celého obsahu. Sťahovacia služba sa nám zdala drahá vzhľadom k tomu, že sa o polroka budeme sťahovať znovu (cca 200 EUR). Tak sme preskúmali možnosti prenájmu a boli sme príjemne prekvapení možnosťou požičať si od tejto firmy veľkú dodávku od soboty do pondelka za cca 79 EUR (dokopy). Tým, že sme sa sťahovali cez väčšiu vzdialenosť, potešilo nás, že sme nemuseli ešte v ten deň odviezť dodávku späť. Všetko sa nám do nej pekne vošlo a (najmä) na moje prekvapenie ešte ostalo aj voľné miesto. No chybička se vloudí a tak sa stalo, že sme si nedostatočne premysleli parkovanie dodávky. A dostali sme papuču. Nakoniec sme vyviazli len s papučou 30 EUR (čaro malomesta:), ale tak mohlo to byť aj bez toho. Nabudúce budeme lepšie pripravení.

No za to sa nám podarilo vopred prezistiť, či je možno do auta umiestniť autosedačku. A možno. Aby sme mohli ísť všetci traja spolu – Lu predsa nebude sedet v koute :). Najprv som z toho nemala dobrý pocit, ale v realite som to vnímala, ako tú najbezpečnejšiu rodinnú jazdu doposiaľ. Cítili sme sa ako králi…v aute kopec miesta a výhľad zhora na celú premávku, ktorá nám akoby ležala pri nohách.

 

dsc_0375

 

Táto spoločná jazda autom bola tou najlepšou vecou na celom sťahovaní. Super zážitok. To sme fakt nečakali. Celý náš majetok za sebou a nový život pred sebou. Taká ľahkosť bytia. A tá pizza na kapote. Čistý piknik za jazdy. Dokonalá atmosféra pre rozhovory o zážitkoch z posledného dňa, ale aj posledných rokov v našom prvom spoločnom byte. Až sme mali chuť ísť s tým všetkým za hranice a vrátiť sa o polroka. Na toľko však tak skoro asi nikam neodídeme, ale taký tripik karavanom sa už premieta v našej mysli 🙂 Rok 2017 bude náročný a netušíme, čo všetko nás čaká. No neprestávame snívať a nechávame sa prekvapovať. Veď Boh je na to top expert 🙂

Prečítajte si aj prvú a druhú časť série o sťahovaní, ktorú sme odštartovali úvodným článkom o zmenách, ktorými tento rok prechádza naša rodina.

Ak vás tento článok zaujal, like-nite náš Facebook page, aby ste mali priebežný prehľad o ďalších článkoch, ktoré pravidelne pridávame na blog a tiež iných zaujímavostiach, ktoré na blogu nie sú.

Leave a Reply

Your email address will not be published.